TARİHÇE

1999-2000 eğitim öğretim yılında açılan okulumuz İstanbul ili Sultanbeyli ilçesinde bulunmaktadır. İsmini büyük Türk tasavvuf şairi Yunus Emre´den almıştır. Sultanbeyli'nin en nezih mahallelerinden biri olan Adil Mahallesinde bulunan okulumuz 880 öğrencisi ile yüksek başarıyı hedeflemektedir. Tam gün olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Yunus Emre Ortaokulunda tüm personel eğitim öğretimde en önemli şeyin önce insan sonra öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği olduğunu çok iyi bilir. 2015-2016 yılında açılan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulunu da bünyesinde barındıran okulumuz toplam 21 derslik ile eğitim öğretime devam etmektedir. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuz depreme karşı güçlendirilmiştir ve kapsamlı bir tadilattan sonra yeni haliyle eğitim öğretime tekrardan başlamıştır.

22.10.2021 822