Okulumuzdaki Bilim Okuryazarlığı Konferansına Büyük İlgi

Okulumuzdaki Bilim Okuryazarlığı Konferansına Büyük İlgi

 

Okulumuz, bilim okuryazarlığını artırmak amacıyla düzenlediği konferansa Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Şeker'i konuşmacı olarak davet etti. Prof. Dr. Şeker, öğrencilere bilim okuryazarlığının önemini vurgulayarak günlük hayatta bilimin etkilerini aktardı, temel bilgilerin yanı sıra, bilimsel araştırma yapma ve bilgiyi eleştirme becerilerini geliştirmeye yönelik interaktif çalışmalar gerçekleştirdi. Konferans sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı ve bilimsel kaynaklar hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Şeker'in motivasyonuyla öğrenciler, Yıldız Teknik Üniversitesi'ni ziyaret etmeye davet edildi ve ikinci bir konferansın sözü alındı. Okulumuz adına Prof. Dr. Mustafa Şeker'e teşekkür ederiz

04.03.2024 83

Okulumuzdaki Bilim Okuryazarlığı Konferansına Büyük İlgi

 

Okulumuzda bilim okuryazarlığı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi’nden alanında uzman bilim insanı Prof. Dr. Mustafa Şeker’in katılımıyla özel bir konferans düzenlendi. Konferans, okulumuzun çok amaçlı salonunda gerçekleşti.

 

04-03-202404-03-2024

Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği konferansta Prof. Dr. Mustafa Şeker, öğrencilere bilim okuryazarlığının önemini vurgulayarak, bilimin günlük hayattaki etkilerini ve doğru bilgi ile yanlış bilgiyi ayırt edebilmenin yollarını anlattı. Öğrencilere bilimsel yöntemler hakkında temel bilgiler verildi ve doğru bilgiye ulaşmanın yolları üzerinde duruldu. Ayrıca, bilimsel araştırma yapma ve bilgiyi eleştirme becerilerini geliştirmek için interaktif çalışmalar yapıldı.

 

Konferans sonunda, öğrencilerin soruları yanıtlandı ve bilimle ilgili kaynaklar hakkında bilgi verildi. Ayrıca, öğrencilere bilim okuryazarlığını destekleyecek kitaplar ve diğer materyaller önerildi.

 

Konferanstan ve öğrencilerimizin durumlarından ziyadesiyle memnun olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Şeker, öğrencilerimizi Yıldız Teknik Üniversitesi’ni ziyaret etmeye davet etti. Ayrıca ikinci bir konferansın sözünü almak en çok öğrencilerimizi sevindirdi. Öğrencilerimizin ufuklarını açacak kıymetli sunumları ve değerli nasihatleri için Sayın Prof. Dr. Mustafa Şeker’e teşekkür ederiz.

 

04-03-202404-03-2024