Okulumuzda Okumadığın Gün Karanlıktasın Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenleniyor

Okulumuzda Okumadığın Gün Karanlıktasın Ödüllü Kitap Okuma Yarışması Düzenleniyor

Okulumuz tarafından ödüllü okuma yarışması gerçekleştiriliyor. Yarışma ile öğrenci ve velilere kitap okuma alışkanlığı ve okuma bilinci kazandırılması hedefleniyor.

16.04.2022 487

Yarışma üç farklı kategoride (5. ve 6.Sınıflar Kategorisi, 7. ve 8. Sınıflar Kategorisi, Veliler Kategorisi) yapılacak olup yarışmacılar kategorilerine göre belirlenmiş olan bütün kitapları okumakla sorumludur. Sınav okunacak kitaplardan yazılı olarak hazırlanan çoktan seçmeli sorulardan (test) oluşacaktır. Yarışmacılar okunacak kitapları kendileri temin edecektir. Kitaplar temin edilirken belirtilen yayınevlerine uygun olarak seçilmelidir.

Ödüllü Kitap Okuma Yarışması için kategorilere göre ikişer kitap belirlendi. Belirlenen üç kategoride de yarışmacılara kırk soru sorulacak ve sorulara doğru cevap veren yarışmacılar ödül almaya hak kazanacak. Toplam sınav süresi 60 dakika olacaktır. Yarışma 15 Mayıs 2022 tarihinde saat 11.00'de Yunus Emre Ortaokulunda yüz yüze yapılacaktır. Yarışmaya katılımlar sadece okul öğrencileri ve velileri ile sınırlı kalacaktır.

Yarışmada 5.ve 6.Sınıflar kategorisi için 101 Atasözü 101 Öykü, Can Çocuk Yayınları ve Bir Küçük Osmancık Vardı, Timaş İlk Genç Yayınları, 7. ve 8.Sınıflar kategorisi için Eşref Saat, Bilge Kültür Sanat Yayınları ve Ayasofya'da Bir Gece, Timaş Genç Yayınları, Veli kategorisi için İnsan Neyle Yaşar, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ve Beyaz Gemi, Ötüken Neşriyat kitapları okunacak kitaplar olarak belirlenmiştir.

 Yarışmada ödül olarak üç kategoride dereceye giren yarışmacılara ödül olarak öğrencilere Akıllı Saat, Kitap Yurdu Kitap Hediye Kartı, Kırtasiye Hediye Çeki ve velilere ise belirlenmiş oranlarda gram altın hediye edilecek. Yarışmaya son başvuru tarihi 11 Mart 2022 Cuma günüdür. Yarışmaya başvuru yapmayan öğrenciler ve veliler sınava katılamayacaktır.

16-04-202216-04-2022